Medical Systems Hungary - Informatikai és Orvostechnikai Kft.

Orvostechnikai szolgáltatásaink

Legfrissebb hírünk!
Orvostechnikai mérőműszerek időszakos felülvizsgálatával bővítettük tevékenységeink sorát. Kérjük, tekintse meg tájékoztatónkat és kérjen egyedi árajánlatot.”

Felkészült és tapasztalt szakembereinkkel, modern műszerparkunkkal, rövid határidővel vállaljuk

szakszerű javítását, karbantartását.

Időszakos felülvizsgálatok végzése

A Medical Systems Hungary Kft. 2003 óta foglalkozik orvostechnikai műszerek javításával és karbantartásával. 2013. márciusban az Új Széchenyi Terv GOP támogatási rendszerében orvostechnikai mérőműszerek beszerzésére fordítandó pályázati támogatást nyertünk el, melyet időszakos felülvizsgálatok végzéséhez szükséges műszerek beszerzésére fordítottunk. Mivel az időszakos felülvizsgálatok csak hatósági engedély birtokában végezhetők, műszaki dokumentációt és folyamatleírást tartalmazó engedély iránti kérelmet nyújtottunk be az illetékes Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Főosztályához.

Az időszakos felülvizsgálatok végzésére feljogosító, 5 évre szóló engedélyeket megkaptuk, így a 4/2009. (III.17.) EüM. Rendelet 27. § (3) bekezdése alapján 2018. októbertől az alábbi eszközcsoportokra vonatkozó időszakos felülvizsgálatokat végezzük:

SorszámEszközcsoport megnevezéseIFV gyakoriságEngedély száma
01.Defibrillátor1 éventeOGYÉI/42743-6/2018
02.Nagyfrekvenciás sebészeti vágókészülék1 éventeOGYÉI/42749-6/2018
03.Inkubátorok1 éventeOGYÉI/42751-7/2018
05.Műtőlámpa1 éventeOGYÉI/42759-6/2018
08.Műtőasztal2 éventeOGYÉI/42765-6/2018
12.Műtéti és őrzőmonitor, EKG2 éventeOGYÉI/42774-8/2018
15.Gépi infúzió adagoló készülék3 éventeOGYÉI/42781-8/2018
16.Vérmelegítő készülék3 éventeOGYÉI/42760-6/2018
17.Sterilizáló berendezés3 éventeOGYÉI/42783-7/2018
18.Hálózati üzemű elektroterápiás készülék3 éventeOGYÉI/42786-6/2018

A Hivatal által kiadott engedélyek 5 éven át, 2023. október 03-ig biztosítják számunkra a lehetőséget, hogy a megjelölt 10 eszközcsoportba besorolható valamennyi orvostechnikai műszer vonatkozásában időszakos felülvizsgálatot végezzünk.

Célunk, hogy az időszakos felülvizsgálatokat végző vállalkozások között piacvezető szerepet tölthessünk be. Tekintve, hogy megrendelőink elsősorban a jelentős orvosi műszerparkkal rendelkező egészségügyi intézmények köréből várhatók, nagyobb mennyiségben megrendelt időszakos felülvizsgálatok esetén jelentős kedvezményt tudunk biztosítani számukra. Kedvezményes díjainkat mindig a helyi sajátosságokat is figyelembe vevő egyedi árajánlatban dolgozzuk ki.

A Medical Systems Hungary Kft. (mint a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet kizárólagos orvostechnikai szolgáltatója) korábban az időszakos felülvizsgálatokhoz alvállalkozók közreműködését vette igénybe, de a megvásárolt korszerű berendezések és a megszerzett engedélyek birtokában már saját, kiválóan képzett szakembereink végzi ezeket a tevékenységeket.

Kiemelten fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a Medical Systems Hungary Kft. – a hasonló tevékenységet folytató cégekkel ellentétben – az időszakos felülvizsgálatok végzését egyedi informatikai eszköznyilvántartással egészíti ki. Saját fejlesztésű szoftvercsomagunk (http://www.medsys.hu/3iworks) lehetővé teszi, hogy az eszközök valamennyi azonosító adatát tároljuk és kezeljük, valamint a javítások, karbantartások, felülvizsgálatok idejét nyilvántartsuk. Ennek a naprakész adatbázisnak köszönhetően időben értesíthetjük partnereinket a karbantartások vagy időszakos felülvizsgálatok soron következő időpontjáról. Igény szerint lehetőséget biztosítunk a rendszer távoli hozzáféréséhez vagy akár folyamatos használatához is.

A mérésekkel kapcsolatosan részletes jegyzőkönyvet és statisztikát bocsátunk Megrendelőink rendelkezésére, mely tartalmazza a villamos biztonságtechnika, szemrevételezés, funkcionális mérésekkel kapcsolatos adatokat. Amennyiben a vizsgálat során a készülék esetleges hibáját tárnánk fel, vállaljuk annak szakszerű javítását és ismételt bevizsgálását.

Az időszakos felülvizsgálatokra kötelezett eszközök körét és a vizsgálatok gyakoriságát a 4/2009. (III.17.) EüM. Rendelet 13. melléklet I. pontja tételesen felsorolja. A 13. melléklet II. pontja az alábbiak szerint rendelkezik az időszakos felülvizsgálatok dokumentációjával kapcsolatban:

  1. 73 A vizsgálat eredményét rögzíteni kell. A dokumentációt az intézmény műszerfelelőse köteles megőrizni és kérelemre a munkavédelmi felelősnek, felügyeleti szervezetének, az egészségügyi államigazgatási szervnek és a Hivatalnak bemutatni. A vizsgálat eredménye mellett meg kell jelölni az ellenőrzés módját is.
  2. Nehezen vagy csak nagy költséggel szállítható készülék esetében vagy olyan készüléknél, amely átmenetileg sem nélkülözhető az intézményben, helyi ellenőrzési módszert kell biztosítani.
  3. Az időszakos felülvizsgálatot el kell végezni a meghibásodást követő szervizbeavatkozás után is, ha a beavatkozás a vizsgálandó tulajdonságra is kiterjedt.
  4. Az időszakos felülvizsgálat nem érinti a más minősítő intézet hatáskörébe utalt kötelező vizsgálatokat (pl. mértékhitelesítés).
  5. Az első időszakos felülvizsgálat az üzembe helyezést követően, az előírt gyakoriságtól függően 1, 2 vagy 3 év elteltével esedékes. A további felülvizsgálat az előző felülvizsgálat időpontjától számítandó.
2003 - 2013 © Medical Systems Hungary Kft. - 4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.